נמר
English: Leopard

קריאת טבלת מיוןנמר
נמר
מצב שימור
נכחדנכחד בטבעסכנת הכחדה חמורהסכנת הכחדהפגיעקרוב לסיכוןללא חששמצב שימור: פגיע
פגיע (VU)[1]
מיון מדעי
ממלכה:בעלי חיים
מערכה:מיתרניים
על־מחלקה:בעלי ארבע רגליים
מחלקה:יונקים
סדרה:טורפים
תת־סדרה:דמויי חתול
משפחה:חתוליים
סוג:פנתר
מין:נמר
שם מדעי
Wikispecies-logo.svg Panthera pardus
ליניאוס, 1758
תחום תפוצה
Wiki-Panthera pardus.png
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית
נמר שחור הוא נמר שעורו כהה יותר משאר הנמרים
נמר אפריקאי שצד אנטילופה בפארק הלאומי קרוגר.

נמר (שם מדעי: Panthera pardus) הוא מין במשפחת החתוליים בסוג פנתר. הנמר הוא הפנתר הקטן בסוגו. הנמר ניזון בעיקר מיונקים בגודל בינוני, מעופות ומזוחלים. תוחלת חייו היא כ-20 שנה, והוא נפוץ באפריקה ובאסיה. הנמר הזכר גדול מן הנקבה. בעת מרדף אחרי טרפו, יכול הנמר להגיע למהירות של כ-60 קילומטרים לשעה.

לנמר למעלה מ-20 תת-מינים.