צבוע נקוד
English: Spotted hyena

קריאת טבלת מיוןצבוע נקוד
צבוע נקוד בקניה
מצב שימור
נכחדנכחד בטבעסכנת הכחדה חמורהסכנת הכחדהפגיעקרוב לסיכוןללא חששconservation status: least concern
ללא חשש (LC)‏[1]
מיון מדעי
ממלכה:בעלי חיים
מערכה:מיתרניים
על־מחלקה:בעלי ארבע רגליים
מחלקה:יונקים
סדרה:טורפים
תת־סדרה:דמויי חתול
משפחה:צבועיים
סוג:צבוע נקוד
מין:צבוע נקוד
שם מדעי
Wikispecies-logo.svg Crocuta crocuta
‏ארכסלבן, 1777
תחום תפוצה
Spotted Hyaena area.png
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית
גור צבוע רוכב על אמו
צבוע רטוב בסרנגטי
צבועים חוטפים טרף לאריות בדרום אפריקה

צבוע נקוד או צבוע מנומר (שם מדעי: Crocuta crocuta) הוא מין של יונק טורף ממשפחת הצבועיים והמין היחיד בסוגו. זהו הגדול שבמיני משפחת הצבועיים והיונק בעל הלסתות העוצמתיות ביותר וכוח הנשיכה החזק ביותר, לאחר ההיפופוטם.

נקבות בוגרות של הצבוע שוקלות בדרך כלל עד 72 ק"ג והן כבדות מן הזכרים השוקלים לרוב כ-10 ק"ג פחות. אורך גופם מראשם עד זנבם 95 עד 150 ס"מ, ואורך זנבם בין 30 ל-36 ס"מ.